niedziela, 26 września 2021

TEMPERÓWKA SPIRALNA DO WARZYW - SIEKACZ

 TEMPERÓWKA SPIRALNA DO WARZYW




Zaczął się właśnie sezon i czas na robienie różnych surówek, sałatek i weków. Dlatego też chciała bym podzielić się informacją na temat ręcznej temperówki do warzyw. Może kogoś zainteresuje mały gadżet do domowej kolekcji. Jest to ciekawe niewielkie urządzenie do tworzenia spiralnego makaronu warzywnego typu spaghetti np. z cukinii, ogórka czy też marchewki. Możemy również zrobić pyszne spirale do sałatek, oraz dodatki do różnych dań. W temperówce jest bardzo łatwy dostęp do noży, dzięki czemu łatwiejsze jest czyszczenie. Temperówka posiada specjalną nakładkę z ząbkami, dzięki niej warzywa łatwo docisnąć do ostrzy, jednak zawsze na końcu nakładki zostają resztki nabitego warzywa, które można wykorzystać np. do zupy. Należy pamiętać, że temperowane warzywa nie powinny być grubsze od średnicy samej temperówki - grubość powinna być taka, aby warzywo zmieściło się do urządzenia. Samo temperowanie nie jest w ogóle trudne, tak jak byśmy temperowali np. grubą kredkę,  jednak przy większej ilości warzyw trochę bolą ręce, ale rekompensuje to fajnym efektem warzyw. Ja akurat zrobiłam sałatki wekowane w słoikach do obiadu na zimę.

 






Materiał.

Wysoka jakość stali nierdzewnej, tworzywo sztuczne. Rozmiar 8*9 cm.

Temperówkę można kupić np. na Allegro, Ceneo. Ceny wahają się od 6 zł nawet do ponad 20 zł, zależy jaki to model.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz