niedziela, 14 lipca 2019

MAŁY GADŻET - SEPARATOR DO JAJEK

SEPARATOR DO JAJEK

Separator, to jest nic innego jak oddzielacz białka od żółtka.




Łatwe w obsłudze małe urządzenie, które ułatwia bardzo pracę w kuchni pod czas pieczenia oraz przygotowywania potraw, których składnikami są jajka. Mechanizm funkcjonowania jest bardzo prosty, aby oddzielić białko od żółtka umieszczamy separator na naczyniu i wbijamy na niego jajko. Przez otwory w separatorze białko spływa do naczynia, a żółtko w całości zostaje na separatorze, dzięki temu mamy pewność, że do oddzielonych białek nie dostanie się ani kropelka żółtka, przez co uniemożliwiło by się ubicie piany. Separator nie zajmuje dużo miejsca, jest wytrzymały na upadki. Jest wykonany z wytrzymałego tworzywa sztucznego. Zdaje egzamin, a do tego jest naprawdę nie drogi- koszt zwykłego separatora to zaledwie kilka złotych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz