czwartek, 3 maja 2018

ZGRZEWARKA DO WĘDLIN I MIĘS

ZGRZEWARKA PRÓŻNIOWA DO ŻYWNOŚCI

Przedstawiam nowe urządzenie jakie zagościło w moim domu, jest to genialna zgrzewarka do pakowania próżniowego.
Informacja od producenta.
Zgrzewarka próżniowa do żywności jest wielofunkcyjnym domowym urządzeniem.
Podstawowe zastosowanie to próżniowe pakowanie żywności, również pod gotowanie sous-vide oraz zgrzewanie woreczków. Technika sous-vide polega na gotowaniu produktów zamkniętych w workach przez długi czas (1-48 h) w niskich temperaturach. Dzięki zamknięciu jedzenia w próżniowych workach nie przedostaje się ono do wody, oleju, ani nawet powietrza- jak przy tradycyjnym gotowaniu, smażeniu lub pieczeniu.
Pakowanie pozwala na wydłużenie okresu trwałości produktów spożywczych, hamuje rozwój bakterii tlenowych oraz zabezpiecza przed zmianą wilgoci i przenikaniem aromatów



Zgrzewarka próżniowa posiada trzy przyciski
-przycisk czerwony zgrzewania; =uruchomienie funkcji zgrzewania.
-przycisk stop; zakończenie wszystkich funkcji, przejście w tryb gotowości.
-przycisk zielona odsysania i zgrzewania;= uruchomienie funkcji odsysania i zgrzewania.


Do próżniowego pakowania używa się tylko specjalnych foli lub woreczków do tego przeznaczonych.
W folię można pakować artykuły spożywcze do przechowywania w lodówce. Bez obawy możemy zapakować różnego rodzaju kanapki np, do pracy albo na dalsze wyjazdy.


Bardzo prosta obsługa zgrzewarki. Wystarczy tylko przygotować odpowiedni kawałek foli, zgrzać ją z jednej strony, włożyć do woreczka dany produkt, następnie włożyć końcówkę foli i włączyć automatyczne odsysanie i zgrzanie woreczka.


Cały proces pakowania produktów odbywa się na zimno, po to aby odciągnąć całe powietrze z woreczka, dzięki temu wszystkie aromaty witaminy i składniki mineralne, które są w pakowanych mięsach, wędlinach, serach, czy też warzywach i owocach są zachowane.





Między zgrzewaniem kolejnych woreczków należy odczekać 15 sekund.




Zalety próżniowego pakowania żywności;
-produkty spożywcze chronione są przed bakteriami i pleśnią,
-jedzenie nie obsycha i dłużej nadaje się do spożycia,
-produkty dłużej pozostają zdrowe, zachowują swój smak i wartości odżywcze,
-zgrzewanie próżniowe pomaga lepiej planować zakupy i nimi zarządzać,
-ma nieograniczone możliwości - pakować można niemal wszystko - owoce, warzywa, sery, mięsa, wędliny, ryby gotowe dania, ciasta itp.

Opinia
Z pełną odpowiedzialnością mogę przyznać, że zgrzewarka do próżniowego pakowania to idealne rozwiązanie dla osób, którzy chcą na dłużej zachować świeżość produktów, co zaoszczędzi im czas i pieniądze. Dzięki zgrzewarce moje produkty otrzymują dłuższą żywotność i świeżość. Zgrzewarka stała się ważnym urządzeniem w moim domu.

Ceny już od 100 zł.

1 komentarz:

  1. Zgrzewarka to mój nieodłączny towarzysz w kuchni od prawie roku. Sprawdza się doskonale, dzięki niej mogę zachować świeżość produktów. Co jakiś czas folię do pakowania próżniowego kupuję u tego producenta http://www.modernomundo.pl/oferta/folie/ . Firma ta specjalizuje się w produkcji wielowarstwowych folii i opakowań dla różnych gałęzi przemysłu. Gwarantuje produkty tylko najwyższej jakości .

    OdpowiedzUsuń