TESTUJEMY KETCHUP MIĘDZYCHÓD
Otrzymałam słoiczek ketchupu w prezencie od mojej szwagierki Agnieszki,która od dwóch lat jest blogerką i to właśnie ona zaszczepiła we mnie bakcyla do prowadzenia bloga.Napiszę parę słów na temat wypróbowanego produktu.Ketchup Międzychód to mój faworyt. Robiony tylko z polskich pomidorów, bez konserwantów , aromatów. Ma gęstą, przecierową konsystencję. Smak jest wzbogacony warzywami, przez co jest jeszcze bardziej wyrazisty.Gęsty, aksamitny i aromatyczny - po prostu bezkonkurencyjny. Wyrazisty z nutą pikanterii. Oprócz niekwestionowanych walorów smakowych ketchup jest źródłem potasu, który wpływa na pamięć i koncentrację oraz prawidłowe funkcjonowanie układu mięśniowego. Obecność beta-karotenu to czynnik warunkujący zachowanie młodego i świeżego wyglądu.
Dlaczego warto zjeść
Częste spożywanie pomidorów to recepta na zdrowie i urodę. Obecny w nich czerwony barwnik - likopen, nie tylko chroni serce i układ nerwowy, ale dba także o kondycję skóry, włosów i paznokci. Dodatkowo zawiera dużo błonnika, którego nie może zabraknąć w codziennej diecie.Konsystencja to duży plus. Ketchup Międzychód jest gęsty i pomidorowy, a nie lejący i rzadki.
Wartość odżywcza
w 100g | R W S | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 409 kJ 97 kcal |
5% |
tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,5g 0,1g |
1% 1% |
węglowodany w tym cukry |
23g 19g |
9% 21% |
białko | 1,7g | 3% |
sól | 1,2g | 20% |
OPINIA.
Ketchup Międzychód uważam że jest rewelacyjny - jak dotąd żaden ketchup nie zrobił na mnie takiego wrażenia - jak domowy w składzie pomidory (158 g na 100 g produktu), woda, warzywa (marchew, seler, cebula) (21,4 %), cukier, ocet spirytusowy 10%, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, przyprawy.
POLECAM.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz